Barát

Waardevol contact met de dementerende of verstandelijk beperkte medemens.

miMakker Tobi bij Barát

Barát is een werkgroep van enthousiaste miMakkers die regelmatig naar Hongarije reizen om belangeloos te werken met mensen met een verstandelijke of cognitieve beperking. Daarnaast bezoeken ze demente ouderen. Baràt garandeert, ook in het buitenland, de kwaliteit van de miMakkers. Instellingen in Hongarije hebben geen staatssteun. Ze zijn volledig afhankelijk van giften.

Hierdoor is het aanbod aan activiteiten en therapie zeer beperkt. Barát wil graag ondersteunen. Verzorgenden en verplegenden ontvangen ’hun’ miMakkers steeds met groot enthousiasme. Om mooie contacten te leggen hoeft een miMakker geen Hongaars te spreken of te begrijpen. De taal van hart tot hart is universeel. Mooie ontmoetingen, een lach, een traan: het zijn lichtpuntjes, cadeautjes van onschatbare waarde.

De miMakkusmethode is een benaderingswijze gebaseerd op rust en respect die de ontvanger centraal stelt. Wilt u meer over miMakkus weten, kijk dan op www.mimakkus.nlmiMakkus

miMakkusmethode

Benaderingswijze gebaseerd op rust en respect die de ontvanger centraal stelt

Ook een steentje bijdragen?
Uw donatie om deze werkgroep te ondersteunen is van harte welkom op NL35 INGB 0009 233 984 Stichting miMakkus onder vermelding van Barát. Lees meer over dit unieke project.